Om mig
Hanna Alfredsson Inre Rum Samtalsterapi terapi och yoga Lunakliniken i Kungsbacka stress stresshantering utmattningssyndrom kriser depression ångest trauma relationsproblem föräldrarådgivning sorg sorgbearbetning anknytningsproblem

Om mig

Mitt namn är Hanna Alfredsson. Jag är socionom i grunden, har därefter en 2-årig grundutbildning i psykodynamisk psykoterapi och läser just nu en 3-årig vidareutbildning till legitimerad psykoterapeut samtidigt som jag tar emot personer på min mottagning. 


Jag har tidigare arbetat med samtalsbehandling inom kommunal familjebehandling, på behandlingshem samt inom landstingets psykiatriska öppenvård. 


De behandlingsformer jag har använt mig av är enskilda samtal, parsamtal, föräldrastöd och familjesamtal. Jag har stor erfarenhet av samtal med barn, ungdomar och vuxna och har med denna bakgrund tillägnat mig en bred kunskap om vad människor behöver för att kunna läka, utvecklas och må bra.


För mig är det viktigt att vara lyhörd och empatiskt närvarande under samtalen. Det jag erbjuder är en trygg miljö där allt får finnas, alla tankar och känslor och där vi utgår ifrån dina behov. 


Jag ser människan som en helhet där kropp och psyke samspelar. Därför har jag även utbildat mig till certifierad yogainstruktör. Det finns många tillstånd, bland annat utmattning och trauma, där det är en fördel att inkludera kroppsliga interventioner i terapin. 


Jag innehar f-skattesedel, är momsregistrerad, samt har patientförsäkring. Jag har också regelbunden handledning av legitimerad psykoterapeut.


       Utbildning

  • Socionomexamen 2012, Göteborgs Universitet. Kurser med inriktning mot anknytning, psykisk ohälsa och livsvillkor samt psykosocialt behandlingsarbete. Utbildning på 3,5 år.


  • Grundläggande psykoterapiutbildning i psykodynamisk terapi, Göteborgs Psykoterapi Institut, examen 2015. Här ingår egenterapi och utbildningshandledning på eget patientarbete. 2 årig utbildning.


  • Certifierad Restorative Yogainstruktör, Connective Institute 2018


  • Certifierad Sensing Yogainstruktör, Connective Institute 2020


  • NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) fördjupande kurs, Folkuniversitetet  2021


  • SAPU psykoterapeutprogram, AFT (affektfokuserad terapi och KBT (kognitiv beteendeterapi). 3 årig utbildning - pågående.