Om mig
Hanna Alfredsson Inre Rum Samtalsterapi terapi och yoga Lunakliniken i Kungsbacka stress stresshantering utmattningssyndrom kriser depression ångest trauma relationsproblem föräldrarådgivning sorg sorgbearbetning anknytningsproblem

Om mig

Mitt namn är Hanna Alfredsson. Jag är utbildad vid Göteborgs universitet och Göteborgs Psykoterapi Institut och läser just nu till legitimerad psykoterapeut vid SAPU högskola på deltid, samtidigt som jag tar emot personer på min mottagning.


Genom att ha arbetat många år med samtalsbehandling inom kommun och landsting har jag stor erfarenhet av att möta människor i olika livssituationer.


För mig är det viktigt att vara lyhörd och empatiskt närvarande under samtalen. Det jag erbjuder är en trygg miljö där allt får finnas, alla tankar och känslor och där vi utgår ifrån dina behov. 


Jag ser människan som en helhet där kropp och psyke samspelar. Därför har jag även utbildat mig till certifierad yogainstruktör. Det finns många tillstånd, bland annat utmattning och trauma, där det är en fördel att inkludera kroppsliga interventioner i terapin. 


Jag innehar f-skattesedel, är momsregistrerad, samt har patientförsäkring. Jag har också regelbunden handledning av legitimerad psykoterapeut.


       Utbildning

  • SAPU psykoterapeutprogram, AFT (psykodynamisk affektfokuserad terapi och KBT (kognitiv beteendeterapi). 3 årig utbildning - pågående.


  • Grundläggande psykoterapiutbildning i psykodynamisk terapi, Göteborgs Psykoterapi Institut, examen 2015.  2 årig utbildning.


  • Socionomexamen 2012, Göteborgs Universitet. Kurser med inriktning mot anknytning, psykisk ohälsa och livsvillkor samt psykosocialt behandlingsarbete. Utbildning på 3,5 år.


  • Certifierad Restorative Yogainstruktör, Connective Institute 2018


  • Certifierad Sensing Yogainstruktör, Connective Institute 2020


  • NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) fördjupande kurs, Folkuniversitetet  2021